Ткаченко прокоментував блокування «каналів Медведчука» в YouTube

Читать на русском
У Міністерстві культури вважають блокування каналів 112, Zik, NewsOne в YouTube важливим кроком.
telekritika.ua

У Міністерстві культури вважають блокування каналів 112, Zik, NewsOne в YouTube важливим кроком для визнання у світі боротьби України з російською пропагандою.

Про це заявив глава Мінкультури Олександр Ткаченко у Facebook у суботу, 24 квітня.

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

Міністр подякував фахівцям платформи YouTube, котрі звернули увагу на заяву уряду і на рішення РНБО щодо цих телеканалів.

«Це важливий крок до визнання світового суспільства боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Оскільки вони (канали - ред.) не є ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», - зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, відеохостинг YouTube заблокував сторінки українських телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були запроваджені санкції РНБО. Про це свідчать дані в YouTube в суботу, 24 квітня.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука.

Санкції терміном на 5 років торкнулися і каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Мінкультури раніше направляло в YouTube звернення з проханням заблокувати сторінки телеканалів 112, ZIK і NewsOne.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: