Amnesty International розкритикувала Польщу

Читать на русском
Amnesty International критикує Польщу за примусове повернення афганських біженців до Білорусі. 32 людини примусовоо повернули до Блорусі.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International висловила занепокоєння тим, що права шукачів притулку в Польщі на кордоні з Білоруссю масово порушуються.

Про це йдеться у розслідуванні, проведеному Amnesty International, пише DW.

У Польщі зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону з БілорусіПольські прикордонники минулої доби зафіксували 259 спроб незаконного перетину кордону з території Білорусі.

За допомогою супутникових знімків, а також 3D-реконструкції Amnesty International може довести, що 18 серпня 32 особи перебували на польському боці кордону в оточенні місцевих прикордонників, однак через день повернулися до Білорусі.

Правозахисники встановили, що в кінці серпня групу мігрантів за одну ніч виселили з польської території на білоруську. Тим самим Польща серйозно порушила права прохачів притулку.

Вони вимагають, щоб польський уряд надав мігрантам тимчасове житло, продовольство і воду, а також забезпечив доступ до адвокатів і необхідної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь більше не стримуватиме нелегалів, які намагаються потрапити на територію Європейського Союзу.

Литва після сплеску спроб перетнути її кордон оголосила режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Пізніше аналогічний режим на кордоні з Білоруссю ввела Латвія.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія і Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї в так званій гібридній війні проти ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: