Музей Голодомору отримав архівні кримінальні справи часів СРСР

Читать на русском

МВС передало Національному музею Голодомору архівні кримінальні справи часів Радянського союзу. З матеріалів можуть зробити віртуальну експозицію.
starozhitnosti.kiev.ua

Міністерство внутрішніх справ України передало Національному музею Голодомору архівні кримінальні справи часів Радянського союзу, в тому числі в цифровому вигляді для віртуальної експозиції.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков в Twitter в четвер, 26 листопада.

У музеї Революції гідності розповіли, куди поділися гроші на меморіалУ музеї Революції гідності заперечують розкрадання грошей на будівництво Меморіалу і запевняють, що на виділені кошти закупили будматеріали.

«МВС передає Нац.музею Голодомору-геноциду архівні кримінальні справи, в тому числі в цифровому вигляді для віртуальної експозиції. Голодомор - злочин без терміну давності! Душі загиблих не в спокої, поки не оприлюднені факти та імена злочинців, не реабілітовані несправедливо засуджені», - написав він.

Міністр також оприлюднив зображення двох папок зі справами, на одній з них міститься позначка «розпочато в 1933 році». Обидві справи були переглянуті в 1955-56 роках.

Нагадаємо, на минулому тижні СБУ прийшла з новою перевіркою до музею Революції гідності. При цьому самі представники музею спростовують звинувачення в розкраданні коштів на будівництво Меморіалу Небесної сотні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: