Стефанішина відреагувала на загрозу можливого скасування безвізу з ЄС

Читать на русском
У Кабміні заперечують інформацію про те, що в Євросоюзі обговорюють можливість скасування безвізового режиму для України.
фото ТСН

У Кабміні заперечують інформацію про те, що в Євросоюзі обговорюють можливість скасування безвізового режиму для України.

Відповідну інформацію ЗМІ прокоментувала сьогодні віцепрем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі каналу Україна 24.

«Я розцінюю це, як інсценування перед самітом Україна-ЄС. Повністю можу спростувати інформацію, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму. Моя позиція заснована на офіційному звіті Європейського союзу, за результатами якого схвалюється рішення щодо продовження або припинення безвізу. А він каже про те, що Україна відповідає безвізовим критеріям», - сказала Стефанішина.

Вона уточнила, що в останньому звіті ЄС зазначалося, що кількість міграційних потоків з України має тенденцію до зменшення.

«Ці негативні цифри, які опублікували в ЗМІ, стосуються інших країн», - запевнила Стефанішина.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що кілька держав ЄС порушили питання щодо можливого скасування безвізу з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою. Причина цього - серія зловживань з боку громадян цих країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: