Експерт оцінив можливість безвізу між Україною та Китаєм

Читать на русском
Політичний аналітик оцінив можливість безвізового режиму між Україною та Китаєм та його переваги.
Апостроф

Встановлення безвізового режиму між Україною та Китаєм цілком реальне і необхідне для старту процесу взаємної туристичної та трудової міграції громадян обох країн.

Таку думку висловив політичний аналітик Андрій Бузаров у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Безвіз між Україною і Китаєм, по-перше, реальний, а, по-друге, необхідний. Багато українських студентів, туристів і потенційні працівники їздять до Китаю, де часто мають великі проблеми з отриманням китайської візи. Як і китайці, які мають величезний інтерес до України. Безвіз дасть можливість почати процес туристичної та трудової міграції, вільному руху людей в приватному порядку», – розповів Бузаров.

Які країни надають громадянство або посвідку на проживання за інвестиціїВ яких країнах можна отримати громадянство або посвідку на проживання за інвестиції, яку мінімальну суму доведеться вкласти – на інфографіці.

Як зазначив експерт, нині Україні та Китаю важливо визначити параметри введення безвізового режиму в умовах пандемії COVID-19.

Бузаров також додав, що встановлення безвізового режиму між країнами не загрожує Україні китайською трудовою експансією через приплив трудових іммігрантів з КНР.

Нагадаємо, 13 липня президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном, під час якої співрозмовники домовилися укласти угоду про безвіз між країнами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: