Україна побудує три літаки Ан-178 без російських комплектуючих

Читать на русском
Міноборони замовило у ДП Антонов будівництво трьох літаків Ан-178, при якому не використовуватимуться ніякі російські компоненти.
фото wikipedia.org

Міністерство оборони замовило у ДП «Антонов» будівництво трьох літаків Ан-178, при якому не використовуватимуться російські компоненти.

Про це під час круглого столу «Імпортозаміщення: потенціал розвитку внутрішнього виробництва і зміцнення незалежності держави» повідомив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, передає Укрінформ.

Парад на День Незалежності: яка техніка була представленаЯка військова техніка була представлена на параді 24 серпня в Києві та Одесі – на інфографіці.

«Повна ліквідація залежності від поставок матеріалів з Російської Федерації - один з головних пріоритетів. Контракт на будівництво трьох літаків Ан-178, який наприкінці грудня минулого року був підписаний у присутності президента України Володимира Зеленського, передбачає, що всі компоненти будуть імпортозаміщені», - розповів він.

Так, щоб побудувати український літак Ан-178 без російських компонентів, держпідприємству «Антонов» доведеться замінити 54% всіх комплектуючих, які використовують в судні.

В першу чергу мова йде про систему життєзабезпечення, транспортне обладнання, систему управління, спеціальні системи, додав Гусєв.

Нагадаємо, у березні «Антонов» отримав від держави аванс за три літаки Ан-178.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: