Створення Бюро економічної безпеки оскаржують в ОАСК

Читать на русском
До Окружного адмінсуду Києва надійшов позов, в якому просять визнати протиправною постанову Кабміну про створення Бюро економічної безпеки.
Фото Слово і діло

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов, в якому просять визнати протиправним і недійсним постанову Кабінету міністрів про створення Бюро економічної безпеки.

Про це повідомили у пресслужбі суду в четвер, 10 червня.

Бюро економічної безпеки: основні завдання та функціїЗ утворенням БЄБ має завершитись поділ сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідована податкова міліція та проведена оптимізація органів, які ведуть боротьбу з економічними злочинами.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстрований позов до Кабінету міністрів України про створення Бюро економічної безпеки України. Позивачем вказано Дениса Осмоловського», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач просить визнати протиправним і недійсним постанову Кабінету міністрів від 12 травня 2021 року №510 «Про освіту Бюро економічної безпеки України» зі змінами від 31 травня 2021 року.

Зараз ОАСК вирішує питання відкриття провадження у адміністративній справі.

Нагадаємо, у січні цього року ВР схвалила створення Бюро економічної безпеки. 22 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про БЕБ.

12 травня Кабмін ухвалив постанову про створення Бюро економічної безпеки України. Відомство буде боротися з порушеннями, які посягають на функціонування економіки держави.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, яких результатів очікувати від нового органу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: