В ООН озвучили терміни загальної вакцинації

Читать на русском
До кінця 2022 року кожна людина на Землі має імунізуватися від коронавірусу. Про це заявив новий голова Генеральної Асамблеї ООН Абдулла Шахід.
Фото скрін.

До кінця 2022 року кожна людина на Землі має імунізуватися від коронавірусу. Про це заявив новий голова Генеральної Асамблеї ООН Абдулла Шахід.

«Я збираюся зробити все, що в силах голови ГА ООН, щоб упевнитися, що ми можемо домогтися поставленої мети - провести вакцинацію всіх людей без винятку до кінця 2022 року», - уточнив Шахід.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

Він розповів про плани організувати на початку наступного року зустріч високого рівня з питання вакцинної нерівності, на яку має намір запросити провідних експертів і світових лідерів.

«Ми не зможемо бути в безпеці, поки всі не захистимося», - наголосив Шахід.

Також під час виступу на відкритті 76-ї сесії Генасамблеї генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш закликав всі країни світу припинити війни і об'єднатися проти спільного ворога - пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні з початку кампанії з вакцинації проведено більше 10 млн щеплень. Завершили вакцинацію (отримали дві дози) – майже 5 млн.

Також Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни світу ввести повний мораторій на ревакцинацію від коронавірусу хоча б до кінця 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: