ВООЗ критично оцінила дані про безпеку і користь ревакцинації – The Guardian

Читать на русском
ВООЗ скептично оцінює безпекову сторону використання бустерних доз. При цьому далеко не всі країни можуть дозволити собі ревакцинувати своїх громадян
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Всесвітня організація охорони здоров'я критично оцінила дані про користь і безпеку ревакцинації людей від коронавірусу. Більш того, організація різко не схвалює використання бустерних доз вакцини.

Про це повідомляє 25 серпня британське видання The Guardian.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, коментуючи питання, зазначив, що організація скептично оцінює безпекову сторону використання бустерних доз. При цьому далеко не всі країни можуть дозволити собі ревакцинувати своїх громадян - багато і вакцинувати їх не в змозі.

«Це все одно що сказати: «Добре, у вас є рятувальний жилет, і ви додаєте ще один, а в інших немає жодного рятувального жилета» - заявив він.

Гебреісус додав, що повільний рівень вакцинації в бідних країнах призводить до поширення коронавірусу в них і, як наслідок, до появи нових, більш заразних і стійких штамів.

Нагадаємо, раніше організація Об'єднаних Націй підтримала заклики Всесвітньої організації охорони здоров'я на введення мораторію на ревакцинацію заради бідних країн з низьким рівнем вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: