ВООЗ закликала до мораторію на ревакцинацію до 2022 року

Читать на русском
ВООЗ, згідно із заявою її глави, не бажає бачити повсюдного застосування бустерних доз для раніше вакцинованих людей
Тедрос Аданом ГебреісусReuters

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни світу ввести повний мораторій на ревакцинацію від коронавірусу хоча б до кінця 2022 року.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на главу ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

У ВООЗ звернули увагу світової громадськості на те, що мільйони людей у світі досі залишаються без однієї дози вакцини, тоді як інші держави активно проводять ревакцинацію населення. Гебреісус заявив, що не буде мовчати, а буде активно нагадувати, що багаті країни, контролюючі поставки вакцин, не повинні думати, що бідні країни будуть задовольнятися залишками вакцини.

Також він додав, що ВООЗ не бажає бачити повсюдного застосування бустерних доз для раніше вакцинованих людей.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ повідомили, що світ вийшов на плато по захворюваності коронавірусом. Однак, ця «рівнина» знаходиться на досить високому рівні.

Варіант коронавірусу з Індії, який Всесвітня організація охорони здоров'я маркує як Delta, зафіксований мінімум в 174 країнах і територіях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: