У МОЗ не виключили впровадження примусової вакцинації в Україні

Читать на русском
Ляшко підкреслив, що цілком може настати момент, коли доведеться впроваджувати примусову вакцинацію. Її проведення дозволяє закон
Віктор ЛяшкоСвобода слова

У Міністерстві охорони здоров'я України не виключають того варіанту, що в країні буде введена примусова вакцинація від коронавірусу. Правда, поки що мова йде не про поголовне щеплення, а про примусову вакцинацію певних груп населення.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

Так, Ляшко підкреслив, що цілком може настати момент, коли доведеться вводити примусову вакцинацію. Її проведення дозволяє прийнятий закон «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Сьогодні вакцина доступна для всіх і вакцинація є добровільною. Питання введення категорій професій, для яких вакцинація від коронавірусу буде обов'язкова, розглядається» - розповів він.

Нагадаємо, раніше головний санлікар України Ігор Кузін розповів, що в Україні за останні три місяці 98% пацієнтів з коронавірусом, які потрапили в лікарню, були не щеплені.

Кабінет Міністрів України вивчає можливість змусити всіх працюючих українців, які не пройшли вакцинацію, постійно робити ПЛР-тести за свій рахунок. Також їх можуть позбавити державної допомоги при посиленні карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: