Венедіктова заявила про затягування судового процесу у справі про катастрофу АН-26

Читать на русском
Справа про розслідування падіння літака Ан-26 біля Чугуєва знаходиться за півкроку від суду, заявила генпрокурор.
фото facebook.com/VenediktovaIryna

Розслідування падіння літака Ан-26 біля Чугуєва знаходиться на завершальній стадії і готове до передачі до суду, однак захист екскомандувача Повітряних сил ЗСУ затягує цей процес.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова в день річниці катастрофи.

Річниця катастрофи АН-26: під Чугуєвом відбулася церемонія пам'яті загиблих25 вересня під Чугуєвом в Харківській області пройшла церемонія пам'яті загиблих в результаті краху літака Ан-26, що сталася рівно рік тому.

«Ще 5 травня ми надали доступ сторонам до зібраних матеріалів. Завершили ознайомлення з ними наразі всі потерпілі та їхні представники, четверо підозрюваних та їх захисники, один підозрюваний та його захисник перебувають на завершальному етапі ознайомлення. Разом з тим, підозрюваний, який вже звільнений з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, жодного разу до Державного бюро розслідувань не з’явився та не ознайомився із матеріалами досудового розслідування», - написала вона в Facebook.

За словами генпрокурора, адвокати екскомандувача Повітряних сил затягують розгляд клопотання слідчого про встановлення терміну для ознайомлення з матеріалами, заявляючи численні клопотання і відводи слідчому судді. Тому це клопотання не розглянуте вже на протязі понад півмісяця.

Генпрокурор нагадала, що підозрювані посадові особи допустили неналежну підготовку та затвердження документів про умови експлуатації повітряного судна. Зліт з «конвеєра» був не передбачений керівництвом з льотної експлуатації. На борту літака знаходилися особи, які взагалі не повинні там бути.

Порушений був порядок здійснення льотної підготовки курсантів. Під час кризової ситуації керівництво польотів не вжило достатніх адекватних заходів, щоб уникнути авіакатастрофи, додала Венедіктова.

Нагадаємо, літак з курсантами Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня 2020 року. Він здійснював навчальний політ. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

У травні цього року ДБР завершило досудове розслідування катастрофи. Як заявили слідчі, головною причиною падіння тренувального літака Ан-26 став дозвіл на злети конвеєрним способом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: