Річниця катастрофи АН-26: під Чугуєвом відбулася церемонія пам'яті загиблих

Читать на русском
25 вересня під Чугуєвом у Харківській області відбулася церемонія пам'яті загиблих в результаті падіння літака Ан-26, що сталося рівно рік тому.
Фото: EPA

У суботу, 25 вересня, під Чугуєвом у Харківській області відбулася церемонія пам'яті загиблих в результаті краху літака Ан-26, що сталася рівно рік тому.

Сьогодні в районі місці трагедії ведучий церемонії зачитав імена всіх загиблих, після чого єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відслужив панахиду, передає Інтерфакс-Україна.

Катастрофи військової авіації: скільки літаків та вертольотів розбилось в світі з початку 2020 рокуАвіатрощі, у тому числі, під час навчальних польотів, сталися в Пакистані, США, РФ, окупованому Криму, Казахстані, Індії та Україні.

Потім до пам'ятного каменя, на місці якого планується встановити пам'ятний знак, поклали квіти родичі загиблих, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач повітряних сил Микола Олещук, а також керівництво Харківської ОДА.

Нагадаємо, літак з курсантами Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня 2020 року. Він здійснював навчальний політ. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

У травні цього року ДБР завершило досудове розслідування катастрофи. Як заявили слідчі, головною причиною падіння тренувального літака Ан-26 став дозвіл на злети конвеєрним способом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: