В Італії затримали ексголову Каталонії Пучдемона

Читать на русском
Колишній лідер руху за незалежність Каталонії Карлес Пучдемон затриманий на італійському острові Сардинія. Іспанія вимагає його екстрадиції.
Карлес Пучдемонфото REUTERS

Колишній лідер руху за незалежність Каталонії Карлес Пучдемон затриманий на італійському острові Сардинія. Іспанія вимагає його екстрадиції.

Про це повідомляє Reuters.

Бельгійський суд припинив справу про екстрадицію Пучдемона в ІспаніюБельгійський суд в четвер ухвалив рішення припинити справу про екстрадицію ексголови Каталонії Карлеса Пучдемона в Іспанію, визнавши його депутатську недоторканність.

В офісі Пучдемона заявили, що він прилетів із Брюсселя в Альгеро в четвер, щоб відвідати міжнародну виставку Adifolk і зустрітися з регіональним главою Сардинії і її омбудсменом.

«Після прибуття до аеропорту Альгеро він був зупинений італійською прикордонною поліцією. Завтра він буде переданий у розпорядження суддів апеляційного суду Сассарі, який має право вирішувати, звільняти його чи екстрадувати», - йдеться в заяві.

За словами адвоката політика, затримання було здійснено на підставі європейського ордера на арешт від 14 жовтня 2019 року, «дія якого, згідно з юридичною необхідністю, як заявили в Європейському суді, було призупинено».

Пучдемон у 2017 році ініціював проведення референдуму відділення Каталонії від Іспанії і був звинувачений Мадридом у підбурюванні до заколоту. Центральна влада Іспанії також оголосили референдум незаконним.

Деякий час Пучдемон переховувався від іспанської влади за кордоном завдяки статусу члена Європарламенту. У березні цього року його позбавили депутатської недоторканності. Пучдемон жив у добровільному вигнанні в Бельгії.

Нагадаємо, раніше в Чехії затримали «активіста Кримської весни» Олександра Франчетті. Він заарештований за запитом України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: