Верховний суд Іспанії відкликав ордер на арешт Пучдемона

Читать на русском
Європейський ордер на арешт колишнього голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона відкликаний.

Європейський ордер на арешт колишнього голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона відкликаний. Відповідне рішення ухвалив Верховний суд Іспанії.

У ВС пояснили, що відкликання міжнародного та європейського ордера на арешт обумовлене незгодою з видачею політика лише за звинуваченням у розтраті держкоштів.

Я не здамся. Пучдемон заявив, що не відмовиться від своїх ідейЗаарештований в Німеччині екс-голова женералітета Каталонії Карлес Пучдемон назвав дії іспанської влади незаконними і пообіцяв не відмовлятися від своїх ідей.

Як інформує «Слово і Діло», екс-голову Каталонії також звинувачують у «підбурюванні до бунту», повідомляє ТАСС.

Пучдемон втік з Іспанії наприкінці жовтня 2017 року після референдуму про вихід автономії зі складу країни та проголошення незалежності. Мадрид визнав підсумки волевиявлення незаконними й узяв управління регіоном на себе. У грудні в Каталонії пройшли позачергові парламентські вибори.

У березні Пучдемона затримали в Німеччині після видачі європейського ордера на його арешт. За рішенням суду його випустили на волю під заставу в €75 тис.

12 червня суд федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн дозволив екстрадувати Пучдемона до Іспанії. Підставою для цього стало звинувачення в розтраті державних коштів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: