У Німеччині відмовилися заарештовувати Пучдемона

Читать на русском
Німецький суд 22 травня відмовився брати під варту екс-голову уряду Каталонії Карлеса Пучдемона на час розгляду запиту про його екстрадицію до Іспанії.

Німецький суд 22 травня відмовився брати під варту екс-голову уряду Каталонії Карлеса Пучдемона на час розгляду запиту про його екстрадицію до Іспанії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

Пучдемон передумав боротися за посаду прем'єра КаталоніїКолишній голова Каталонії Карлес Пучдемон запропонував замість себе іншу кандидатуру на посаду глави регіонального уряду.
  Прихильники незалежності регіону змушені шукати альтернативу Карлесу Пучдемону Запит про утримання Пучдемона під вартою прокуратура подала ще 9 травня. Там відзначили, що отримали якусь нову інформацію від Мадрида, згідно з якою високий ризик, що Пучдемон спробує покинути Німеччину.

В цей час Пучдемон залишається в ФРН під підпискою про невиїзд. Раз на тиждень йому необхідно відвідувати відділення поліції.

У жовтні 2017 року уряд Каталонії на підставі результатів референдуму оголосив про незалежність автономії, однак Мадрид визнав підсумки волевиявлення незаконними.

Звинувачення в підбурюванні до бунту пред'явлені 13 каталонським чиновникам, а також низці політиків, які втекли за кордон, включаючи Пучдемона. Його затримали в Німеччині 25 березня.

6 квітня німецький суд вирішив звільнити Пучдемона під заставу в € 75 тис.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: