Епоха виконувачів обов’язків: які органи влади та держпідприємства працюють без керівників

Читать на русском

Найближчим часом Кабінет міністрів України має оголосити про проведення повторного конкурсу на посаду керівника Національної служби здоров’я. Загалом цей конкурс провалили чотири рази поспіль. Двічі обрати переможця не зміг попередній очільник МОЗ Максим Степанов, а ще двічі з кандидатурою не визначився Віктор Ляшко. «Слово і діло» пропонує подивитися, які центральні органи виконавчої влади та держпідприємства працюють без постійних керівників, а головне – як довго це триває.

Які центральні органи виконавчої влади та держпідприємства працюють без постійних керівників, дивіться на інфографіці.
Держпідприємства без постійних керівниківСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Обрати постійного повноцінного керівника для НСЗУ не можуть вже 1 рік і 9 місяців – від грудня 2019 року. За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, востаннє участь у конкурсі не змогли взяти усі охочі, оскільки не всі встигли отримати необхідний для участі сертифікат про володіння державною мовою. В інтерв'ю «Слово і діло» Ляшко заявив, що з третьої спроби точно обере керівника, хто б не подався на конкурс.

Державна служба з питань праці також більш як рік функціонує без постійного керівника – з червня минулого року. У Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру главу не можуть обрати 9 місяців, а у Податковій – 4.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майже стільки ж, як і НСЗУ, не може обрати главу.

Пів року без повноцінного керівника працює Держрибагентство, на два місяці менше – «Укравтодор».

Серед найбільших державних підприємств України без постійного керівника найдовше працює «Центренерго» – 7,5 років. «Украгролізінг» функціонує без повноцінного глави на півтора року менше.

Понад 5 років не мають постійного керівника підприємства «Хмельницькобленерго» та «Укрспирт».

«Об’єднана гірничо-хімічна компанія», «Адміністрація морських портів України», «Харківобленерго» працюють без постійного керівника майже 4,5 роки.

Компанія «Енергоатом» 1 рік і 9 місяців, майже так само як і «Аграрний фонд» і ДПЗКУ, працює з виконувачем обов’язків. З 13 серпня ДПЗКУ в статусі в.о. очолює Микола Волосянко, його попередника (теж в.о. – Андрія Власенка) спіймали правоохоронці під час спроби втечі з України.

«Запорізький титано-магнієвий комбінат» та «Укрхімтрансаміак» функціонують без постійного керівника вже 1 рік і 3 місяці.

«Укрзалізниця» також вже пів року немає постійного керівника. Від моменту, коли Володимир Жмак пішов з посади глави, його місце займали виконувачі обов'язків.

Нагадаємо, «Слово і діло» згадувало, як часто від 2011 року в «Укрзалізниці» змінювався керівник і який чистий прибуток або збиток отримувала компанія. Така ж інфографіка є і стосовно Державної продовольчо-зернової корпорації України. Також раніше ми писали, які фінансові результати показували керівники «Енергоатому».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: