Українські військові складатимуть іспити на відповідність стандартам НАТО

Читать на русском
Українські підрозділи у рамках військових навчань Rapid Trident-2021 складатимуть іспити на відповідність стандартам НАТО.
Armyinform

Українські підрозділи у рамках військових навчань Rapid Trident-2021 складатимуть іспити на відповідність стандартам НАТО.

Про це повідомляє Міноборони.

У рамках багатонаціональних українсько-американських військових навчань Rapid Trident-2021 військовослужбовці армій держав НАТО проведуть оцінювання спроможностей українських підрозділів діяти сумісно з військовими формуваннями Альянсу.

Програма перевірки є основним механізмом партнерства, що сприяє підвищенню рівня взаємосумісності. Головне її завдання – практичне оцінювання рівня готовності підрозділів збройних сил держав-партнерів до спільної участі з військовими формуваннями НАТО в операціях Альянсу.

Які країни отримали статус союзника США поза НАТОСтатус союзника США поза НАТО мають 17 держав. Детальніше – на інфографіці від Слово і діло.

«Ми будемо оцінювати готовність двох українських підрозділів: роти РХБЗ та інженерно-саперної. Команда оцінювачів – інтернаціональна. До неї входять як фахівці з України, так і офіцери з Австрії, Грузії, Боснії і Герцеговини, Німеччини та Швеції. Усі вони професіонали з колосальним практичним військовим досвідом. У рамках оцінювання команда фахівців повинна перевірити понад 800 пунктів готовності та відповідності міжнародним стандартам» – зазначив підполковник ЗС України Андрій Лихошерстов.

Нагадаємо, українсько-американські навчання Rapid Trident-2021, в яких візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів, розпочались 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: