Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Василь Німченко

Читать на русском
Народний депутат від Опозиційного блоку Василь Німченко реалізував лише дві свої обіцянки.

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Василь Німченко (фракція «Опозиційного блоку»).

Німченко був обраний до парламенту восени 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції депутат дав 26 обіцянок, майже всі вони з передвиборчої програми партії, за списками якої Німченко пройшов до Ради. Депутат виконав лише 2 обіцянки (7%), а 12 – провалив.

Усі невиконані обіцянки Німченка – з програми «Опозиційного блоку». Як і його колеги з фракції, народний депутат нічого не зробив, щоб виконати обіцянки розробити концепцію гуманітарного розвитку «Єдність у різноманітті», затвердити програму підтримки національних виробників, ухвалити закон «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем», затвердити національний план відродження Донбасу.

Крім того, Німченко провалив обіцянку домагатися зниження податкового навантаження на малий і середній бізнес. Верховна рада ухвалила сім законопроектів, які б сприяли реалізації обіцянки, але депутат на двох голосуваннях утримався, 4 рази не голосував і лише один голос віддав «за».

Не виконана також обіцянка реалізувати програму модернізації армії. Фракція «Опозиційного блоку» не розробила власної програми, а за чужі ініціативи практично не голосувала.

Німченко виконав програмну обіцянку здійснювати реальні кроки для підвищення енергоефективності України. Нардеп підтримав усі три законопроекти з енергоефективності: «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергетичну ефективність будівель» та «Про Фонд енергоефективності».

Також депутат виконав обіцянку про те, що «Опозиційний блок» винесе на розгляд Верховної ради питання про висловлення недовіри й звільнення віце-прем'єр-міністра Павла Розенка. 1 червня 2016 року фракція зареєструвала в парламенті відповідну постанову, вона досі перебуває на розгляді в профільному комітеті.

У процесі виконання в Німченка залишаються 12 зобов'язань. Зокрема, сприяти впровадженню медичного страхування та ініціювати зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за розпалювання міжрегіональної ворожнечі.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожнї обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: