МОЗ озвучило кількість померлих українців серед вакцинованих від коронавірусу

Читать на русском
Щодо переважної частини смертей вже проведено розслідування, яке не встановило їх зв'язку з проведеною вакцинацією від коронавірусу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Після вакцинації від коронавірусу в Україні померло 95 осіб. Це становить близько 0,0015% від усіх, хто був щеплений від інфекції з початку вакцинаційної кампанії.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на відповідь, дану виданню в Державному експертному центрі МОЗ на запит.

У повідомленні йдеться, що зв'язок 77 смертей з вакцинацією Не встановлено - це випадкова подія, яка за часовими рамками збіглася з проведеним щепленням від коронавірусу.

«Причинно-наслідковий зв'язок з проведеною імунізацією відсутній. Це, зокрема, стосується смерті військовослужбовця в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області 23 березня і смерті 53-річного лікаря Кам'янка-Дніпровського Центру первинної медико-санітарної допомоги Охорона Здоров'я 2 квітня», – йдеться в повідомленні.

Зв'язок ще 18 смертей з вакцинацією досліджується, ніяких висновків щодо них поки немає. З даного приводу ведеться слідство.

Нагадаємо, в Україні зафіксована ще одна смерть, причиною якої могла стати вакцинація. 13 вересня у Львівській області помер 19-річний студент Українського гуманітарного інституту Володимир Сало. Він помер через кілька годин після того, як вакцинувався від коронавірусу. Остаточну причину смерті встановлять медичні експертизи.

В Україні за останні три місяці 98% пацієнтів з коронавірусом, які потрапили до лікарні, були не щеплені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: