ВАКС призначив до розгляду справу пільгових тарифів на вантажоперевезення

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду справу про незаконні пільгові тарифи для комерційних фірм від УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт у справі незаконних пільгових тарифів на залізничне вантажоперевезення для приватних компаній від ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«27 липня у ВАКС за участі прокурора САП відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишніх заступника генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України, начальника Головного комерційного управління адміністрації та ексзаступника директора з комерційних питань ДП «Український транспортно-логістичний центр» у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків на суму понад 69 млн грн. За результатами підготовчого засідання колегія суддів ВАКС призначила вказану справу до розгляду по суті», – інформують у САП.

У прокуратурі повідомили, що наступне засідання призначили на 8 вересня.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують трьох посадовців УЗ у зловживанні службовим становищем при виділенні пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення комерційним компаніям, які не мали на них права. Зазначені дії чиновників завдали УЗ збитків на суму близько 69 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього заступника генерального директора «Укрзалізниці» Петра Науменка, ексдиректора Департаменту комерційної роботи УЗ Юрія Меркулова та заступницю начальника філії з комерційних питань Центру транспортної логістики УЗ Лілію Петренко.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством 10 мільйонів доларів.

Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвища затриманих чиновників УЗ. Саму справу передали до суду ще в травні 2018 року. У липні ВАКС призначив підготовче засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: