Пільгові тарифи на вантажоперевезення: ВАКС призначив підготовче засідання

Читать на русском
Антикорупційний суд лише у липні отримав матеріали справи про незаконні пільгові тарифи для комерційних фірм від УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 липня підготовче засідання у справі незаконних пільгових тарифів на залізничне вантажоперевезення для приватних компаній від ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 6 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В ухвалі вказується, що Печерський районний суд міста Києва ще 2 лютого 2020 року виніс рішення про передачу справи незаконних пільгових тарифів на залізничне вантажоперевезення для приватних компаній від УЗ до антикорупційного суду. Проте самі матеріали ВАКС одержав лише 3 липня. Вивчивши матеріали, судді призначили підготовче засідання 14 липня.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують трьох посадовців УЗ у зловживанні службовим становищем при виділенні пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення комерційним компаніям, які не мали на них права. Зазначені дії чиновників завдали УЗ збитків на суму близько 100 мільйонів гривень. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього заступника генерального директора «Укрзалізниці» Петра Науменка, ексдиректора Департаменту комерційної роботи УЗ Юрія Меркулова та заступницю начальника філії з комерційних питань Центру транспортної логістики УЗ Лілію Петренко.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством 10 мільйонів доларів.

Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвища затриманих чиновників УЗ. Саму справу передали до суду ще в травні 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: