6 років позбавлення волі: обвинувачений суддя оскаржив вирок

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргами трьох захисників обвинуваченого судді, якого засудили до позбавлення волі.
суддя Іван Тулик

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, якого визнали винним в одержанні неправомірної вигоди та засудили до 6 років позбавлення волі.

Про йдеться в ухвалі АП ВАКС від 26 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 16 лютого Вищий антикорупційний суд визнав суддю Тулика винним в одержанні неправомірної вигоди та зловживанні впливом. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати посаду судді протягом 3 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Не погодившись з таким вироком, троє адвокатів Тулика подали апеляційні скарги. У них вони просять скасувати вирок та закрити кримінальне провадження стосовно судді. Апеляційна палата ВАКС відкрила провадження за скаргами. До 5 квітня сторони можуть подати заперечення на скарги.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого частини 3 статті 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, обвинуваченого в отриманні хабаря.

Перед цим суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для закарпатського судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: