Апеляція ВАКС закінчила підготовку до перегляду вироку волинському судді

Читать на русском
Апеляційна палата призначила засідання з розгляду скарг прокурора і захисника обвинуваченого на обвинувальний вирок.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до перегляду вироку судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олега Василюка, якого визнали винним у зловживанні впливом.

Таке рішення 11 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційних скарг прокурора та захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 10 червня 2021 року у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олега Василюка – ред) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України. Розгляд апеляційних скарг призначити на 27 серпня 2021 року о 9:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки.

Нагадаємо, Василюка обвинувачують у тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4000 грн за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: