ВАКС зобов'язав привезти до суду свідків у справі закарпатського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про привід свідків у судове засідання.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити привід двох свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановив суд, двоє свідків у цій справі 22, 29 січня і 18 лютого не з'явилися до антикорупційного суду. На одного зі свідків було накладено 1135 гривень грошового стягнення за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 18 лютого. Через чергову неявку 19 березня адвокат одного з обвинувачених заявив усне клопотання про привід цих свідків.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не вбачав підстав для застосування приводу. Він вказав, що один зі свідків був неналежно повідомлений судом, оскільки проживає за іншою адресою, а другий свідок – не зміг добратися через запровадження на території Закарпатської області червоного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Втім судді вирішили задовольнити клопотання про привід свідків. Колегія зобов'язала НАБУ це зробити.

Як відомо, суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

Справу скерувало до суду ще 13 березня 2018 року, але до створення антикорупційного суду в ній так і не ухвалили вирок. Тому 30 вересня 2019 року до ВАКС зі Стрийського міськрайонного суду Львівської області надійшли матеріали справи.

Нагадаємо, обвинувачений суддя оскаржив вирок ВАКС. Також антикорупційний суд визнав винним у хабарництві ще одного суддю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: