Керівників двох наукових інститутів підозрюють у мільйонних розтратах

Читать на русском
Керівників двох наукових інститутів звинувачують у розтраті 42 млн грн. Вони повинні були провести оцінку землі, але зробили це тільки на папері.
gp.gov.ua

Колишньому гендиректору держустанови Інститут охорони ґрунтів, а також екскерівнику держпідприємства «Головний науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою» оголосили про підозру в службовій підробці і розтраті майже 42 млн гривень.

Про це у понеділок, 20 вересня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

На Сумщині чиновниця Держпродспоживслужби приховала від НАЗК дані про 202 гектари земліНАЗК виявило, як чиновниця Держпродспоживслужби на Сумщині приховала в декларації за 2020 рік дані про 202 гектари землі.

За даними слідства, державні інститути проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти, на яку з державного бюджету було виділено 140 млн грн. Оцінка складалася з декількох етапів, один з яких - ґрунтові обстеження.

«З метою створення видимості діяльності з оцінки земель до офіційних документів було внесено недостовірні дані щодо кількості відібраних зразків ґрунту та вартості цих робіт. Насправді роботи виконувалися частково або взагалі не проводилися. Внаслідок дій посадових осіб державі було завдано збитків на суму близько 42 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Нацполіції.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило схему розкрадання «особливо цінної землі» на 11 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: