Чиновників столичного КП підозрюють у мільйонній розтраті

Читать на русском
У Києві на комунальному підприємстві Плесо пройшли обшуки у справі про розтрату 5 млн гривень під час розчищення струмка.
kyiv.gp.gov.ua

У київському комунальному підприємстві «Плесо» пройшли обшуки у справі про розтрату 5 млн гривень під час розчищення струмка.

Про це повідомляє столична прокуратура у четвер, 2 вересня.

Напруженість між центральною та місцевою владою: що стоїть за численними обшуками у КличкаМасові обшуки на київських підприємствах можуть перерости у політичну кампанію проти Віталія Кличка. Слово і діло розібралося, що стоїть за обшуками у мера Києва та кому це вигідно.

«За результатами проведення публічних торгів компанія-переможець взяла на себе обов’язок з виконання робіт по розчищенню струмка Вершинка в Солом’янському районі міста Києва. Роботи нібито проводилися з 02.12.2020 по 01.01.2021 та коштували місцевому бюджету майже 5 млн грн, які сплачені підрядній організації у повному обсязі. У березні 2021 рокі під час огляду струмка Вершинка та прилеглої території встановлено відсутність виконання будь-яких робіт», - йдеться в повідомленні.

В ході обшуку виявлено копії актів прийому-передачі виконаних робіт по тендеру і підроблену ухвалу про проведення виїмки необхідних слідству документів.

Крім того, слідство зафіксувало відсутність підрядної організації за місцем реєстрації, що може свідчити про фіктивний характер взаємин суб'єкта підприємницької діяльності та КП Плесо.

Вирішується питання повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального злочину. Справу розслідують за статтею про привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ст.191 КК України).

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки у «Київавтодорі» і виявила багатомільйонні розтрати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: