Віцепрем'єру з євроінтеграції платять менше, ніж директору урядового офісу

Читать на русском
Опинившись у кріслі віцепремєра, Ольга Стефанішина почала заробляти менше, ніж на посаді директора урядового офісу.
Слово і діло

Порівняно з 2019-м, у 2020-му році доходи віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної зменшилися, попри те, що в минулому вона також працювала на державу, але на іншій посаді.

Такий висновок випливає із даних декларації Ольги Стефанішиної за 2019 та 2020 роки, а також результатів повної перевірки Національного агентства з питань запобігання корупції декларації за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Так, у 2019 році з січня по вересень включно Ольга Стефанішина працювала генеральним директором Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції. За дев'ять місяців вона заробила 631 тис. 374 грн, тобто, у середньому 70 тис. 152 грн на місяць.

У 2020 році, коли експерт зайняла посаду віцепрем'єра, її доходи з основного місця роботи скоротилися майже втричі – і становили у середньому 28 тис. 524 грн на місяць.

У декларації чиновниці зазначається, що в 2020 році частину доходу вона отримувала у юридичній компанії «Ілляшев та партнери». Ще 7 тис. грн у 2020 році Стефанішина заробила в аналітичному центрі ГО «Український центр європейської політики».

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Нагадаємо, згідно з відповідями секретаріату КМУ на запит «Слово і діло», у серпні віцепрем'єрці Ользі Стефанішиній нарахували найменшу зарплату серед усіх членів уряду. Її зарплата ще до вирахування податків становила 29 112 грн. Найбільше грошей у серпні нарахували міністру оборони Андрію Тарану, міністру внутрішніх справ Денису Монастирському і міністру зовнішніх справ Дмитру Кулебі – понад 77 тис. грн.

Також читайте, які зарплати у серпні отримувало керівництво НАЗК та інших антикорупційних органів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: