Приховування спонсорів: протокол НАЗК щодо фінзвіту Компартії розгляне суд

Читать на русском
НАЗК не отримало інформацію про спонсорів Компартії. Суд вирішить, чи буде партія платити штраф за порушення.
Слово і діло

Комуністична партія України подала неповну інформацію про власних спонсорів у своїх фінансових звітах за третій та четвертий квартал 2020 року.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції про результати аналізу звітів Комуністичної партії України за відповідний період, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, в Харківській та Сумській області КПУ безоплатно користується сімома приміщеннями загальною площею 752,46 кв. м., але не вказує, хто саме надає такі спонсорські внески у формі послуг з надання приміщень.

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

Окрім того, Компартія не надала інформацію про майно та доходи та витрати 95-ти місцевих організацій партії.

Також партія вказала, що володіє автомобілями, але не підтвердила це документально.

КПУ також не проінформувала НАЗК, хто є власником приміщень, в яких розташовані 20 офісів місцевих організацій.

У висновку НАЗК зазначено, що в діях партії встановлено ознаки адмінправопорушення за ст. 212-21 порушення порядку подання фінансового звіту політичної партії.

Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу 300-400 неоподатковуваних мінімумів (станом на зараз це еквівалент суми від 688 тис. 200 грн. до 917 тис. 600 грн.). Рішення про те, чи буде партія платити штраф за ці порушення, найближчим часом вирішить суд.

Раніше «Слово і діло» писало, що Солом'янський суд почав розгляд справи про численні порушення партії «‎Перемога Пальчевського», а НАЗК передало до поліції дані про 28 підставних осіб, які нібито спонсорували цю партію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: