Кабмін схвалив космічну програму України: подробиці

Читать на русском
Виконання програми дасть змогу забезпечити зокрема дослідження Місяця, розширити співпрацю з Європейським космічним агентством з метою набуття членства України в цій організації.
фото з відкритих джерел

17 вересня урядовий комітет схвалив проект Державної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Зазначається, що серед основних завдань Програми – створення космічних систем спостереження Землі, впровадження космічних технологій на ринку послуг, створення ракетно-космічної техніки, фундаментальні та прикладні наукові дослідження у сфері космічної діяльності.

У повідомленні йдеться, що виконання програми дасть змогу, серед іншого, забезпечити розроблення новітніх приладів, технологій та засобів для входження у перспективні міжнародні проекти, зокрема дослідження Місяця, розширити співпрацю з Європейським космічним агентством з метою набуття членства України в цій організації тощо.

План законопроєктної роботи Ради: про які ініціативи «забули» депутати та КабмінУ парламенті прострочили терміни внесення законопроєкту про ратифікацію Стамбульської конвенції. Також немає досі законопроєкту про реформу вугільної промисловості.

При цьому, після доопрацювання законопроекту із Міністерством фінансів України документ буде подано до Кабінету Міністрів України, який у порядку законодавчої ініціативи має внести його на розгляд Верховної Ради України.

Нагадаємо, що український прапор буде відправлений на Місяць. Місія намічена на весну 2022 року. Разом з прапором на Місяць відправиться обладнання для дослідження грунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості та магнітне поле, тощо.

Раніше ми повідомляли, що українсько-американська компанія запустила ракету в космос.

Окрім цього, SpaceX запустить супутник для показу реклами в космосі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: