Український прапор буде відправлений на Місяць

Читать на русском
Місія намічена на весну 2022 року. Разом з прапором на Місяць відправиться обладнання для дослідження грунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості та магнітне поле і т. д
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Місія українсько-британської компанії Spacebit доставить на Місяць державний прапор України.

Про це в п'ятницю, 17 вересня, повідомляє Державний концерн «Укроборонпром».

Місія намічена на весну 2022 року. Засновник і виконавчий директор Spacebit Павло Танасюк зазначив, що доставка українського прапора на Місяць стане символічним кроком, який означає повернення України на роль однієї з провідних країн у вивченні космосу.

«Для нас велика честь бути тією командою, завдяки якій прапор України вперше в історії опиниться на поверхні Місяця і яка здійснить першу українську місію на супутник Земли», - додав він.

Запуск супутника і будівництво ракет: як політики обіцяють розвивати космічну галузьВолодимир Зеленський обіцяє запустити в космос український супутник, а Кабмін – затвердити план інтеграції України в Європейське космічне агентство.

Прапор виготовлений за спеціальною технологією безвідходного виробництва - його надрукували на 3D-принтері з українського титану. Разом з прапором на місяць відправиться обладнання для дослідження грунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості та магнітному полі й т.д. Вантаж спочатку вивантажать в кратері Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, другу частину відправлять на територію темної плями Oceanus Procellarum.

Вказується, що всі отримані в ході місії дані будуть доступні українським вченим для вдосконалення і розвитку українських космічних програм.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 3 вересня, вранці аерокосмічна компанія Firefly Aerospace українського підприємця Максима Полякова провела дебютний запуск ракети Alpha.

Раніше компанія Ілона Маска SpaceX погодилася запустити український супутник. Україна планує, що це відбудеться в грудні 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: