На Київщині закриють школи, де недостатньо вакцинованих вчителів

Читать на русском
У Київській області при введенні жовтої зони закриють школи, якщо в них буде недостатньо вакцинованих працівників.
Фото з відкритих джерел.

У Київській області при введенні «жовтої» зони закриють школи, якщо в них буде недостатньо вакцинованих працівників.

«Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть при посилених карантинних нормах. Але є умова - працювати тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників. У ліцеї зараз, наприклад, щеплення отримав 61% вчителів», - цитує пресслужба голову Київської ОДА Василя Володіна.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

За його словами, такий захід є вимушеним, оскільки в області почала зростати кількість хворих коронавірусом, а також збільшується рівень госпіталізації.

«Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх - і соціальної сфери та бізнесу. До того ж щеплення зараз - це єдиний спосіб захиститися від хвороби», - додав він.

Нагадаємо, уряд затвердив нові правила карантину в Україні, які набудуть чинності 20 вересня. Поки що країна залишається в «зеленій» зоні, але через зростання рівня захворюваності на COVID-19 найближчим часом може перейти в «жовту». А деякі області, за словами глави МОЗ Віктора Ляшка, вже на шляху в «червону» зону.

Наші аналатики пропонують подивитися, як змінилися обмеження у карантинних зонах та які будуть «бонуси» для вакцинованих громадян.

Також очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю «Слово і діло», що бути вакцинованих - престижно і круто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: