В Афганістані після захоплення талібами перестали працювати понад 150 ЗМІ

Читать на русском
Щонайменше 153 афганських ЗМІ перестали працювати з того моменту, як терористичний рух Талібан захопив владу в Афганістані.
SHAHZAIB AKBER/EPA/ТАСС

Щонайменше 153 афганських ЗМІ перестали працювати з того моменту, як терористичний рух «Талібан» захопив владу в Афганістані.

Головними проблемами, через які різні телеканали, радіостанції і друковані видання припинили роботу, стали фінансові проблеми і обмеження, що вводяться новою владою, інформує телеканал Tolo News.

Радикальні ісламісти: в яких країнах діють терористичні організаціїЯкі радикальні ісламісти діють у різних країнах світу, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За словами представника Союзу афганських національних журналістів Масрур Лутфі, якщо міжнародні організації не зроблять кроки для вирішення цієї проблеми, скоро «настане кінець свободі ЗМІ в Афганістані».

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про призначення тимчасового уряду Афганістану. Його головою став мулла Мохаммад Хасан Ахунд, а його заступником - мулла Абдул Гані Барадар. У Талібані заявляли, що новий уряд буде інклюзивним, але в його склад увійшли тільки представники талібів.

У серпні бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

«Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: