Держдума РФ спростила отримання громадянства українцям

Читать на русском
Російська Держдума на засіданні в четвер, 5 березня, ухвалила законопроект про можливість скасування співбесіди для громадян України та Білорусі при отриманні ними статусу носія російської мови.

Російська Держдума на засіданні в четвер, 5 березня, ухвалила законопроект про можливість скасування співбесіди для громадян України та Білорусі при отриманні ними статусу носія російської мови.

Про це передає ТАСС.

Відповідно до колишніх норм, іноземні громадяни та особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови за результатами співбесіди, проведеної з ними профільною комісією. Такий статус дає можливість його власникові отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

Ухваленим законом встановлюється, що громадяни Білорусі та України, які вільно володіють російською мовою, при подачі особистої заяви про визнання їх носіями російської мови і при наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди. Під підставами передбачається те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, якак належала Російській імперії чи СРСР, в межах державного кордону РФ.

При цьому в закон про громадянство РФ вноситься уточнення, згідно з яким вимоги до необхідного рівня знань, критерії оцінки та порядок розробки та використання матеріалів для співбесіди визначаються МВС Росії за узгодженням з Міносвіти РФ.

Нагадаємо, у серпні минулого року, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, що розширює перелік іноземних громадян, які можуть отримати посвідку на проживання без отримання дозволу на тимчасове проживання в Росії.

Також у РФ заявили, що за півроку видали громадянство 45 тисячам українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: