«Редколегія» на Skrypin.ua: судова реформа та РНБО

Читать на русском
У п'ятницю, 17 вересня, на Редколегії у прямому ефірі будуть обговорювати найважливіші теми цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua ведуча Катерина Супрун обговорюватиме головні теми цього тижня разом із журналістами «Слово і діло»: Катериною Пітєніною (директором, головним редактором) та Олегом Новіковим (антикорупційна, судова тематика).

Головними темами для розмови стануть судова реформа та РНБО.

РЕДКОЛЕГІЯ: РНБО. Новий епізод / Суд над судом. Хто заважає оновити судову систему?skrypin.ua

Як відомо, цього тижня Рада суддів України не змогла обрати кандидатів до Етичної комісії, яка повинна зайнятися очищенням складу Вищої ради правосуддя і, відповідно, розпочати новий етап судової реформи.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя має стати ключовим органом у судовій системі в Україні, де ухвалюються остаточні рішення щодо призначення суддів на посаду, притягнення їх до відповідальності, звільнення, відсторонення, надання дозволу на затримання та арешт суддів. ВРП також опікується питаннями відправлення судді у відставку та дотримання ним етичних норм.

У липні Верховна рада ухвалила в цілому закон щодо порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів.

Він визначає порядок утворення та діяльності Етичної ради. Своєю чергою, створення Етичної ради покликане прискіпливо відбирати членів ВРП, щоб унеможливити ручну діяльність органу та перезапустити його.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: