Україна вийшла в топ-10 країн по прибутку від біткоінів

Читать на русском
Такий результат демонструє важливість розвитку криптовалютного бізнесу в Україні, впевнені в Міністерстві цифрової трансформації
Ілюстративне фотоPixabay

Україна опинилася на 10-му місці в списку країн-лідерів з прибутку від інвестицій в біткоіни. За рік криптовалюта принесла українцям близько 400 млн доларів прибутку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Міністерство запевняє, що такий результат демонструє важливість розвитку криптовалютного бізнесу в Україні. Зокрема, це допоможе збільшити податкові надходження до бюджету.

Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошейХто з політиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Громадяни та криптокомпанії зможуть офіційно працювати та отримувати доходи від операцій з новими активами. Доходи учасників інноваційного ринку забезпечуватимуть державний бюджет додатковими надходженнями», - заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Лідирують в рейтингу США із загальним прибутком в 4 млрд доларів. До топ-10 також увійшли Китай, Японія, Великобританія, Росія, Німеччина, Франція, Іспанія і Південна Корея.

Тим часом Сальвадор став першою країною, яка прийняла біткоін як законний платіжний засіб. Про це сказано в рішенні Конгресу країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: