Правоохоронці викрили хакерів, які атакували іноземні компанії

Читать на русском
Правоохоронці викрили хакерське угруповання, яке здійснювало поширення вірусу-шифрувальника, що завдав іноземним компаніям збитки на загальну суму близько 0,5 млрд дол.
Ілюстративне фото.

Правоохоронці в ході міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея і США, викрили хакерське угруповання, яке здійснювало поширення вірусу-шифрувальника, що завдав іноземним компаніям збитки на загальну суму близько півмільярда доларів США.

За даними слідства, група осіб, яка діє в Україні, атакувала в 2019 році вірусом-шифрувальником Clop чотири корейські компанії. Було заблоковано 810 внутрішніх серверів і персональних комп'ютерів працівників, повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

У 2021 році угрупування здійснило атаку і зашифрувало персональні дані співробітників і фінансові звіти Медичної школи університету Стенфорда, Університету Мериленда і Університету Каліфорнії в Сполучених Штатах Америки.

За дешифрування інформації хакери отримували викуп в криптовалюті, а в разі несплати погрожували оприлюднити конфіденційні дані потерпілих.

Слідчі дії, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності - тривають.

Нагадаємо, в Україні з'явився новий вид шахрайства. Хакери масово розсилають по країні спам з нібито електронних адрес поліції.

Раніше в Миколаєві кіберполіція припинила діяльність шахрайського колл-центру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: