Милованов назвав варіанти, куди в Україні можна вкласти гроші

Читать на русском
Кращими варіантами ексміністр вважає валюту, депозити та ОВДП, найгіршими - біткоіни та інвестиції в маловідомі компанії
Тимофій МиловановФото УНІАН

Якщо є заощадження, найкраще не зберігати їх мертвим вантажем, а кудись вкласти, щоб вони працювали та приносили гроші.

Про це розповів радник керівника офісу президента, ексміністр економіки Тимофій Милованов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Накопичувальна пенсійна система: як депутати пропонують проводити реформуЗапровадити накопичувальне пенсійне забезпечення як додатковий елемент системи пропонують Третьякова і Струневич.

«У готівці взагалі гроші неправильно тримати, це поганий актив. Якщо є інші активи, які приносять понад 0%, то потрібно інвестувати. Що є в Україні? В Україні є депозити, ставки там зараз зменшені, але все одно це краще, ніж просто в гривні тримати. Друге, є ОВДП, запозичення уряду, там великі відсотки, якщо у вас є можливість, то потрібно туди інвестувати... Частину я все одно залишав би в доларах або в Євро, тому що є певний ризик девальвації в Україні. Якщо у вас великі суми, то можна на українських біржах через брокерів купувати акції або українських, або міжнародних компаній», — сказав він.

А ось зберігання заощаджень у криптовалюті ексміністр розкритикував.

«Я б не рекомендував інвестувати в криптовалюту тим людям, які не готові все це втратити, тому що це дуже ризиковий актив. Також я б не рекомендував інвестувати з друзями або в якісь інші компанії, де ви не впевнені на 100%, що вас не обдурять», - додав він.

Нагадаємо, раніше ми публікували статистику того, скільки українських політиків зберігають свої заощадження в біткоінах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: