Отруєння у школі Хмельницького: в навчальних закладах проведуть раптові перевірки

Читать на русском
МОЗ планує влаштувати по всій Україні перевірки для позапланового обстеження працівників шкіл.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

МОЗ планує влаштувати по всій Україні вибіркові раптові перевірки для обстеження працівників навчальних закладів на предмет носійства золотистого стафілокока.

Про це повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко у Facebook у четвер, 16 вересня.

Яких карантинних правил повинні дотримуватися в школах і дитсадкахЯких карантинних правил повинні дотримуватися в дитсадках, чи повинні школярі носити маски, чи можуть батьки заходити в установи освіти – в матеріалі Слово і діло.

Він розповів про результати розслідування після масового отруєння у школі Хмельницького. Експерти з'ясували, що спалах стався в результаті обсіменіння золотистим стафілококом сировини і готових страв від працівників харчоблоку закладу.

«Щоб надалі уникнути подібних спалахів в навчальних закладах і захистити наших дітей від отруєнь Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для збору біоматеріалу для дослідження на предмет носійства золотистого стафілокока силами спеціалізованих протиепідемічних бригад», - заявив Ляшко.

За його словами, спеціальні бригади працюватимуть по всій території України.

Нагадаємо, з 8 по 10 вересня у Хмельницькому до лікарні потрапили понад 90 дітей з отруєнням. На цьому тижні половину з них вже виписали додому.

Раніше в дитсадку на Чернігівщині отруїлися діти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: