Отруєння в Харкові: у половини постраждалих підтвердили сальмонельоз

Читать на русском
Оприлюднено перші результати лабораторних досліджень причин масового отруєння у харківських ресторанах Якіторія і Мафія. У працівників знайшли стафілокок, у відвідувачів - сальмонельоз.
ілюстративне фото

Оприлюднено перші результати лабораторних досліджень причин масового отруєння у двох ресторанах японської кухні в Харкові, в результаті чого постраждали 87 осіб.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Отруєння у Харкові: у лікарнях вже майже 80 осібУ Харкові кількість госпіталізованих з отруєнням після вживання страв у ресторанах Якіторія і Мафія зросла до 78.

За результатами лабораторних досліджень, у шести працівників ресторанів підтвердили стафілокок, а у половини пацієнтів - сальмонельоз.

Крім того, інфекція була виявлена ​​і в продуктах. Попередньо, відвідувачі отруїлися ролами, які їли того дня.

Однак як саме поширилася інфекція - ще з'ясовують експерти.

Нагадаємо, майже тиждень тому в Харкові люди масово отруїлися після вживання страв у ресторанах однієї мережі «Якіторія» і «Мафія» (суші і бургери). Спочатку було відомо про 54 постраждалих. Пізніше про 87, з них 19 - діти.

Ресторани закрили на перевірку. Поліція почала розслідування за фактом масового отруєння громадян за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) КК України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: