Кулеба хоче провести саміт «Люблінський трикутник» за участі президентів

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба хоче провести саміт Люблінського трикутника на рівні президентів.
пресслужба міністра

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба хоче провести саміт «Люблінського трикутника» на рівні президентів.

Про це повідомляє МЗС України.

Дмитро Кулеба зазначив, що останні за півтора року було створено низку нових форматів, спрямованих на зміцнення безпеки, свободи та процвітання України та регіону між Балтійським та Чорними морями. Також він розповів про плани провести саміт «Люблінського трикутника» за участі президентів України, Польщі та Литви.

«Україна зміцнює регіональне лідерство. Минулоріч ми вперше за 70 років очолили Дунайську комісію. Цьогоріч Україна вперше взяла участь в міністерській зустрічі Центральноєвропейської п’ятірки та зустрічі союзників східного флангу НАТО. Ми активно співпрацюємо з Вишеградською четвіркою та прагнемо отримати статус партнера ініціативи «Трьох морів», – зауважив міністр.

Люблінський трикутник: чим корисний для України новий політичний союзНовий формат співпраці України з країнами ЄС свідчить, що країни-учасниці платформи мають спільні інтереси та є союзниками, вважає експерт.

Кулеба додає, що нові альянси України є відповіддю на політичні та безпекові виклики в регіоні.

Зазначимо, «Люблінський трикутник» – це тристоронній формат взаємодії України, Литви та Польщі, створений міністрами закордонних справ цих країн в липні 2020 року. У цьому форматі країни обговорюють політичне, економічне та соціальне співробітництво.

Нагадаємо, Кулеба розповів, що західні країни використовують тему проблем із реформами в Україні, щоб не визнавати своєї неготовності говорити про її членство у ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: