Україна посилила охорону кордону з Білоруссю через «Захід-2021»

Читать на русском
Українські прикордонники посилили охорону на кордоні з Білоруссю, через спільні навчанні Росії та Білорусі Захід-2021.
dpsu.gov.ua

Українські прикордонники посилили охорону на кордоні з Білоруссю, через спільні навчанні Росії та Білорусі «Захід-2021».

Про це телеканалу «Дом» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Кордон з Білоруссю посилено охороняється вже тривалий час, через проведення спільних навчань Росії та Білорусі. Демченко зазначив, що прикордонники залучили достатньо сил і засобів, щоб вчасно зреагувати на будь-яку загрозу. Зокрема, до охорони кордону залучили бойові підрозділи, комендатуру швидкого реагування та патрульну авіацію.

«У разі необхідності, якщо будуть нестандартні ситуації, вони повинні посилити наші лінійні підрозділи», – додав речник Держприкордонслужби.

Західний вітер: Росія та Білорусь почали масштабні військові навчанняДля України вони небезпечні тим, що можуть остаточно сформувати коаліцію між Росією та Білоруссю.

Демченко також зауважив, що у спільних навчаннях Росії та Білорусі беруть участь близько 200 тис. військовослужбовців, більш як 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі понад 290 танків, 240 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.

Нагадаємо, колишній командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв раніше зазначав, що хоча російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021» виглядають загрозливо, насправді ніякої загрози для України поки що немає. Та ситуація в будь-який момент може змінитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: