Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок експосадовцю Генпрокуратури

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргами прокурора САП і адвоката обвинуваченого на вирок колишньому посадовцю ГПУ.
Генеральна прокуратура

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок колишньому заступнику начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генеральної прокуратури України Аполлінарію Нагалевському, якого визнали винним у наданні неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Нагалевського винним у наданні неправомірної вигоди і призначили йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. За версією обвинувачення, експосадовця Генпрокуратури обвинувачують у передачі 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ.

Два роки роботи ВАКС: скільки розглянули справ та винесли вироківЗа два роки діяльності Вищого антикорупційного суду частка виправданих осіб від кількості всіх осіб, щодо яких ухвалено вироки, склала 14%.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат Нагалевського і прокурор САП подали апеляційні скарги. Суд за ними відкрив провадження і встановив строки до 17 вересня на подачу заперечень.

Нагадаємо, експосадовця ГПУ Нагалевського також обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: