Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок ексдиректору Інституту агроекології

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргою обвинуваченого та його захисників на винесений обвинувальний вирок.
Орест Фурдичкофото: Green Video

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок колишньому директору Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України Оресту Фурдичку, якого приговорили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 6 вересня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого (Ореста Фурдичка – ред.) та його захисників - адвокатів Шупені Валентина Миколайовича, Шупені Миколи Миколайовича на вирок Вищого антикорупційного суду від 30 липня 2021 року», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Фурдичка винним в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року НАБУ і САП затримали директора Інституту агроекології Фурдичка. За версією сторони обвинувачення, він вимагав та отримав хабар від засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту та неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: