США визначили понад 40 евакуйованих з Афганістану як потенційних терористів

Читать на русском
Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів відзначило 44 евакуйованих афганців як потенційно небезпечних для національної безпеки.
Getty Images

Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів відзначило 44 евакуйованих афганців як потенційно небезпечних для національної безпеки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначають, що з більш ніж 60 тисяч евакуйованих, які прибули на територію США 13 афганців залишаються під вартою митної та прикордонної служби в очікуванні додаткових процедур перевірки. Ще 15 осіб, які представляли загрозу безпеці, передали в імміграційну і митну службу. Крім цього, 16 афганців не отримали дозволу на виїзд і залишаються за кордоном в транзитних пунктах.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Списки Міністерства внутрішньої безпеки показують, що кілька афганців були відзначені за запідозреними у зв'язках з терористами, або чиї телефони та електронні пристрої містили інформацію, яка викликала занепокоєння у співробітників CBP, які перевіряли їх після прибуття в США» – додають у виданні.

Нагадаємо, США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 Серпня.

Додамо, що зараз на території США знаходиться до 50 тисяч афганців, яким дозволили перебувати в країні без належних віз. Їх провели за спеціальною програмою, згідно з умовами яких у них є рік на подачу заяви на постійну візу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: