Данілов запропонував відмовитися від кирилиці і перейти на латиницю

Читать на русском
Олексій Данілов вважає, що це одна з фундаментальних речей, яку Україна повинна зробити. А також висловив позицію щодо мови в країні.
фото РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов висловив думку, що Україна має позбутися кирилиці і перейти на латиницю.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Я за. Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці і перейти на латиницю. Те, що стосується мови, ви знаєте мою позицію. Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов’язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова – це мова цивілізованого спілкування. І ми маємо розуміти, що англійську мову мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути», – сказав Олексій Данілов.

Кримська платформа: Данілов закликав країни-партнери до дій проти РФДанілов вважає, що словосполучення «ми занепокоєні» на сьогодні занадто замало для того, щоб це все продовжувалося.

Зазначимо, що у 2018 році тодішній міністр закордонних справ Павло Клімкін пропонував обговорити ймовірне запровадження в Україні латиниці поряд із кириличною абеткою. На той момент це викликало суперечливі відгуки.

Маємо 5 сценаріїв розвитку подій на Донбасі – Олексій Данілов | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

Нагадаємо, що Данілов назвав умову, за якої ЗСУ звільнять окуповані Донецьк і Луганськ

Раніше ми повідомляли, що Данілов закликав країни-партнери до дій проти Росії.

Також, Данілов назвав «завдання номер один» для РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: