Данилов прокоментував можливість звільнення Кличка через РНБО

Читать на русском
Данилов заявив, що на засіданні РНБО 20 серпня ніхто не збирався звільняти Кличка, а звали його зовсім з іншого приводу
Олексій ДаниловВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони України не збирається і не може звільняти міського голову Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації, оскільки у РНБО немає таких повноважень.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу після засідання 20 серпня, повідомляє УНІАН.

Напруженість між центральною та місцевою владою: що стоїть за численними обшуками у КличкаМасові обшуки на київських підприємствах можуть перерости у політичну кампанію проти Віталія Кличка. Слово і діло розібралося, що стоїть за обшуками у мера Києва та кому це вигідно.

«Я не знаю, хто порадив Віталію Володимировичу, які політтехнологи, запустити таке рішення, що нібито на засіданні Ради нацбезпеки та оборони ми можемо знімати Кличка? Повноважень знімати Кличка з посади у нас немає. Ці повноваження є у Кабінету Міністрів. Кабінет Міністрів займається своєю справою. Ми можемо розглянути будь-яке питання на засіданні Ради безпеки та оборони, ми можемо звернути увагу на стан справ, який є в місті Києві. Ми можемо звернути увагу - у нас дуже велике питання по воді, яка є сьогодні у водопроводах Києва. Це питання, яке вкрай болюче, є вкрай важливим, і ми вже двічі проводили наради з представниками Київської міської державної адміністрації з цього приводу» - заявив він.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 20 серпня заявив, що його викликали на засідання РНБО - за дві з половиною години до його початку.

Пізніше радник офісу президента України Михайло Подоляк розповів, що Кличка викликали на засідання Ради нацбезпеки та оборони для того, щоб обговорити стан історичних пам'яток і об'єктів спадщини в столиці. Питання про його звільнення з посади голови КМДА ніхто підіймати навіть не збирався.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: