Зеленський схвалив указ про соцгарантії для ветеранів війни

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни і сімей загиблих українських захисників.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни і сімей загиблих українських захисників.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в суботу, 11 вересня.

Новий податок на житло: чи зміняться ціни для кінцевого споживачаЗміни до Податкового кодексу передбачають збільшення податків на житло. Слово і діло розбиралося, чи зросте вартість житла для кінцевого покупця.

Цей указ передбачає поліпшення житлових умов для певної категорії осіб.

Зокрема, уряд має вжити заходів щодо соціального захисту, в тому числі передбачивши в проекті держбюджету України на 2022 витрати на виплату грошової компенсації за належні для отримання житла.

Так, це буде стосуватися осіб, які потребують поліпшення житлових умов, з числа:

  • сімей загиблих, зниклих безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого під час участі в антитерористичній операції;
  • осіб з інвалідністю I-II груп, отриманої в результаті участі в АТО;
  • внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь у захисті України від російської агресії;
  • сімей учасників бойових дій на території інших держав, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого на території цих держав під час конфліктів; - осіб з інвалідністю I-II груп з числа УБС на території інших держав;
  • сімей загиблих учасників, осіб з інвалідністю I-II груп внаслідок подій під час Революції гідності, а також сімей тих, кому посмертно присвоєно звання Героя України за участь в революції.

Також Зеленський ініціював затвердження урядом Державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які брали участь в бойових діях на період до 2025 року.

Нагадаємо, Кабмін розподілив більш 305 млн грн на виплату компенсації за житло ветеранам війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: