ДБР викрило масштабну схему контрабанди російського пального

Читать на русском
Державне бюро розслідувань розкрило схему контрабанди російського палива, яке завозили через порти Одеської області.
dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань розкрило схему контрабанди російського палива, яке завозили через порти Одеської області.

Про це йдеться на сайті ДБР.

«Державне бюро розслідувань у межах боротьби із контрабандою та злочинами у митній сфері викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що для контрабанди використовували вантажні кораблі під українським прапором, які здійснювали комерційні рейси в іноземні порти. Екіпажі відключали системи автоматичної ідентифікації суден на маршруті до Румунії, Туреччини та Болгарії та прямували у визначену акваторію, де приймали нафтопродукти з російських танкерів.

Найкращі світові моделі та ментальний опір: чого чекати від створення Бюро економічної безпекиБюро економічної безпеки має незабаром запрацювати в Україні. «Слово і діло» розібралося, як функціонуватиме орган та чого від нього чекати.

«Завантажені пальним кораблі поверталися на затверджений маршрут та знову з’являлись на радарах. Після прибуття до румунських, турецьких та болгарських портів судна поверталися в Україну. Для розмитнення пального організатори підробляли документацію, в якій вказували іншу країну походження продукції», – зазначають в бюро.

З початку року зловмисникам вдалось цими суднами в Україну легально ввезти 27 тис. тонн нафтопродуктів. За інформацією слідства – це третина від реально імпортованого пального.

«На цей час виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігались ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про виявлені порушення направлено до органів державного нагляду, призначено службові перевірки», – додають у ДБР.

Нагадаємо, в Одеському порту в контейнері з бананами виявили майже 60 кг кокаїну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: