Аеропорт «Ужгород» почав використовувати повітряний простір Словаччини

Читать на русском
У п’ятницю, 10 вересня, аеропорт Ужгород прийняв перший авіарейс у рамках угоди між Україною та Словаччиною.
wikimedia.by/VargaA

У п’ятницю, 10 вересня, аеропорт «Ужгород» прийняв перший авіарейс у рамках угоди між Україною та Словаччиною.

Про це повідомили на сторінці Міністерства інфраструктури України.

Угода була підписаний у вересні минулого року під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Словацької Республіки.

«Відтепер керування повітряним рухом, а також використання повітряного простору на тактичному рівні буде відбуватися на визначеній частині повітряного простору Словаччини. При цьому будуть застосовуватися процедури неточного заходження на посадку за приладами на аеродромі «Ужгород», – йдеться в повідомленні.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

Зазначають, що Міжнародний аеропорт «Ужгород» розташований у гірській місцевості таким чином, що поріг злітно-посадкової смуги 10 розташований за кілька сотень метрів від україно-словацького кордону. Використання повітряного простору сусідньої країни – необхідна умова для здійснення посадок за приладами на цьому аеродромі.

«Ми бачимо, що є попит як на міжнародні, так і внутрішні авіарейси. Наприклад, польоти за відновленим влітку цього року маршрутом Київ – Ужгород – Київ майже завжди відбуваються з повною посадкою пасажирів. Спираючись на низку позитивних тенденцій, зараз активно працюємо над подальшим розвитком регіональних аеропортів країни», – розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, аеропорт «Ужгород» знову приймає літаки після дворічної перерви - перший регулярний рейс за маршрутом Київ - Ужгород був виконаний 2 червня авіакомпанією Windrose.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: